Proeven in Yerseke

Proeven in Yerseke

image/svg+xml

Als er één dorp in Zeeland is waar je de hele provincie kunt proeven dan is het wel Yerseke. In dit gezellige vissersdorp aan de Oosterschelde proef je al het goede van land en zee. Je vindt er zelfs knisperfrisse witte wijnen! Natuurlijk kun je zelf op zoek gaan naar alle smaken van Zeeland, maar via Tourist Shop Yerseke kun je ook een gids boeken om al het lekkers van Yerseke te proeven.

Oesters uit Yerseke

Yerseke staat van oudsher bekend om de lekkernijen uit de zee. Mosselen, oesters, Oosterscheldekreeft en de lekkerste, verse vissoorten; je vindt het hier allemaal. Ben je daarin geïnteresseerd? Breng dan zeker een bezoek aan de Havendijk in Yerseke. Daar vind je de historische oesterputten, waar de oesters worden opgeslagen. De eerste put werd in 1871 aangelegd! Aan de Havendijk en vlak daarbij vind je tal van restaurants waar je een Zeeuwse platte of een Zeeuwse Creuse kunt proeven!

Zeeuwse mosselen

Yerseke huisvest de enige mosselveiling in Nederland. We maken onderscheid tussen hangcultuur en bodemcultuur mosselen. Wat betreft smaak is er weinig verschil. Proef zelf maar! Dat kan op tal van plaatsen in Yerseke. Mosselen eten is lekker en gezellig! Gewoon met de pan op tafel en de mosselen er met je handen uit vissen. Ook lekker: gebakken mosselen.

Oosterscheldekreeft

De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek product uit de Oosterschelde. Kenmerkend is beduidend fijnere en zachtere smaak dan andere kreeftsoorten. Inmiddels is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat de DNA structuur van deze rasechte Zeeuw opvallend afwijkend is van zijn soortgenoten. Bijzonder is ook de versheid; rechtstreeks uit de Oosterschelde naar het restaurant. Overigens, het vangstseizoen van de Oosterscheldekreeft is strikt gelimiteerd en loopt van 1 april tot en met 15 juli.

Kreeftenset

Zeeuwse bolus

Echt, iedere bakker in Zeeland maakt bolussen. Heerlijk! Ze zien er misschien een beetje vreemd uit, maar lekker dat ze zijn! Zo uit het vuistje of met een lik echte boter erop. De geschiedenis gaat zeker terug tot aan het eind van de zestiende eeuw, begin zeventiende eeuw, toen de Sefardische Joden uit Spanje en Portugal naar grote steden vluchtten, waaronder Middelburg. Zij namen de traditie van thuis mee en begonnen met bolussen bakken.

Zilte trots

Een relatief nieuwe naam die met Yerseke is verbonden is die van Zilte Trots. Dit familie wijngoed ligt in een oud krekengebied, waar de druiven genieten van Zeeuwse zon en de zilte lucht van de Oosterschelde. De keuze voor witte wijn is geen toeval. Zilte Trots omarmt hiermee de lokale trots van Yerseke: mosselen, oesters, kreeft en vis.

Zoveel smaken om te ontdekken

Hebben we hiermee alle smaken van Yerseke omschreven? Zeker niet, met zoveel land en zee rondom is er zoveel te proeven! Ga op smakentocht! Kijk bij lokale winkeliers, bezoek de weekmarkt van Yerseke of ga eens naar de lokale Landwinkel. Je zult versteld staan van hoeveel lekkers je kunt proeven in Yerseke!

image/svg+xml
Copyright Tourist Shop Yerseke 2025 | Sitemap | Privacy Policy | Realisatie: Steketee Online